わたしたちのこと


「日本茶のリーフ(葉っぱ)が売れる世界にしたい。」


「日本茶が習慣になることで、少しだけ生き方が変わるかもしれない。」


「日本茶の保つ多様な個性をもっと多くの人に知ってもらいたい。」


こんな理想をもち、私たちは日本茶ユニットbaisao_u ( バイサオウ ) を立ち上げました。


バイサオウとは「売茶翁」という、江戸時代にそれまで庶民には馴染みのなかった煎茶を、道行く人に振る舞ったをいう実在の僧の名前から名付けました。


いたずらに敷居をあげるのではなく、お客様お一人お一人にとって心地よい日本茶とのつきあい方をご提案して参ります。


「人の持つ五感(sense)をより研ぎ澄ますことで見えてくることがある」

人の感覚はそれぞれですが、日本茶にはその気付きの種がたくさんあると思います。



それこそが、私たちbaisao_uが大切にしたい対話です。




**********




井手上 佳那 ( Kana IDEUE )


1983年、北海道 札幌市生まれ

日本茶インストラクター。会社員を経て、京都老舗茶舗にて茶を学ぶ。現在は東京を拠点に、淹れ方教室、コラボレーションイベントや呈茶イベント、メニュープロデュースなどの活動を行う。



藤田 麻衣子 ( Maiko FUJITA )


1983年、埼玉県 さいたま市生まれ

日本茶インストラクター。海外滞在中、日本文化の良さを再確認。帰国後、静岡の本山茶と出会う。京都老舗茶舗にて都内勤務のち、現在は同ユニット 井手上 と共に活動中(2015年〜)。



About baisao_u


 We are two japanese women's unit named " baisao_u " who is in business about Japanese tea. Started this unit in 2015, having Tea workshops, serving our selected tea in some events ( private salon including) and consulting tea shops in Japan. 


 Japanese tea has various type. Matcha, Gyokuro, Sencha and Bancha etc... They have characteristically different flavor because of source, processing perfection and procedure with teathings. The world of green tea has the way to preparation infinity, depending on our choices. It's true that a "delicious" tea is variant depending on person. We, baisao_u propose " Your tea " to everyone.


 Anyway, we have not tea field, no ours tea shop neither, just 2 womens prepares best selected tea in wherever possible carry our tea utensils. We can prepare Japanese tea with accuracy for the guests. And we can also instruct how to prepare. 

We know how prepare " good tea " for good place.



* The name of unit " baisao_u " is from the name of Japanese Buddhist monk baisao (売茶翁) exist in the Edo period. ;

"Baisao (Japanese: 売茶翁 Hepburn: baisaō) (1675–1763) was a Japanese Buddhist monk of the Obaku school of Zen Buddhism, who became famous for traveling around Kyoto selling tea. The veneration of Baisao during and after his lifetime helped to popularize sencha tea and led to the creation of the sencha tea ceremony." From Wikipedia.



【 Japanese tea masters profile 】


Kana IDEUE, 

born in 1983, Japan (Hokkaido Prefecture) live in Tokyo.

 After graduate from University (NUBS) , worked 7 years at accounting firm.

After the employment, worked in restaurant, traditional japanese tea store and pottery's gallery in Tokyo. Good at cooking.



Maiko FUJITA, 

born in 1983 , Japan ( Saitama Prefecture) live in Saitama.

 After graduate from University (Kyoritsu women's University), 3 years study language abroad in Paris (France). moved and 2 years sojourn in Rio de Janeiro (Brazil). In final of 2012, return in Japan. Worked in a traditional japanese tea store still in 2014. Good at 5 languages ( French, Portuguese, English , Spanish and Japanese).


【 and more 】... Video "How to prepare Matcha" on You-tube and Instagram. 

Pleas check it out.


Thank you!!


Photo gallery